Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Crimeea solicită inițierea unui dosar penal pentru furtul aurului scitic

© AP Photo / Peter DejongЭкспонат выставки "Крым: золото и секреты Черного моря" в Амстердаме
Экспонат выставки Крым: золото и секреты Черного моря в Амстердаме - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
Experții susțin că situația cu aurul scitic intră sub incidența în mai multe articole din Codul Penal al Rusiei.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. În cazul furtului colecției de aur scitic din Crimeea, ar trebui inițiat un dosar penal. De această părere este șeful adjunct al grupului de lucru pe probleme juridice internaționale al reprezentanței permanente a Republicii Crimeea pe lângă președintele Rusiei, Alexandr Molohov. În acest caz, muzeele din Crimeea ar trebui recunoscute drept victime, relatează RIA Novosti.
Curtea de Apel din Amsterdam a decis marți că aurul scitic trebuie să fie transmis Ucrainei, decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă a Țărilor de Jos. Colecția de aur scitic din patru muzee din Crimeea, constituită din aproximativ două mii de artefacte, a fost expediată pentru o expoziție la Muzeul Allard Pearson din Amsterdam la începutul lunii februarie 2014, înainte ca Crimeea să se reunească cu Rusia.
„Rezultatul verificărilor ar trebui să fie inițierea unui dosar penal și recunoașterea muzeelor ​​din Crimeea ca victime ale acțiunilor ilegale ale unor persoane neidentificate pe teritoriul Olandei”, a spus Molohov.
Potrivit expertului, situația cu aurul scitic cade sub incidența mai multe articole din Codul Penal al Federației Ruse. Printre acestea - articolul 164 din Codul Penal al Federației Ruse (furtul unor obiecte care au o valoare deosebită, comis de un grup organizat). Acest articol prevede o pedeapsă de până la 15 ani de pușcărie.
De asemenea, articolul 190 din Codul Penal al Federației Ruse (nerestituirea valorilor culturale pe teritoriul Federației Ruse) - închisoare de până la opt ani.
Экспонат выставки Крым: золото и секреты Черного моря в Амстердаме - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Analize și opinii
Discordia aurului: comorile scitice sunt cedate Ucrainei, nu Crimeii
Fluxul de știri
0