Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă nu ai căldură? Iată când vor fi conectați toți consumatorii la încălzire

© Sputnik / Evghenii PanasencoТЭЦ
ТЭЦ - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
În jur de 2 200 de obiective din municipiul Chișinău au fost conectate la încălzire. Termoelectrica a venit cu precizări privind conectarea consumatorilor la agentul termic.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Întreprinderea a precizat că procedura de conectare a consumatorilor la încălzire se va face astăzi până seara târziu, dar și pe parcursul zilei de mâine. Termoelectrica planifică să conecteze suplimentar încă 500 de obiective. Astfel, în următoarele zile și alți consumatori vor avea parte de încălzire în casele lor.

„În cazul în care, pe parcursul zilei, temperaturile aerului exterior sunt ridicate, recomandăm administratorilor instituțiilor și gestionarilor fondului locativ să regleze la necesitate consumul de energie termică, pentru a asigura un confort termic optim și de a evita supraconsumul”, se menționează într-un comunicat al Termoelectrica.

Până acum, 1 600 de blocuri locative și 83 de case particulare au primit căldură de la Termoelectrica, ceea ce constituie aproximativ 60% din fondul locativ. Termoelectrica anunță că la încălzire au fost conectate 142 de grădinițe din municipiul Chișinău, 116 școli, 56 de instituții medicale, 28 de universități și 189 de agenți economici.
În context, Termoelectrica a anunțat că activează în regim normal, utilizând păcura, în loc de gaze naturale.
Precizăm că în Capitală a fost dat star sezonului de încălzire în data de 22 octombrie.
Отопление - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Societate
Ceban cere deconectarea de la căldură a Președinției, Parlamentului și Guvernului
Fluxul de știri
0