Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban cere deconectarea de la căldură a Președinției, Parlamentului și Guvernului

© Pixabay / EtadlyОтопление
Отопление - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Ion Ceban susține că majoritatea locuitorilor Capitalei îngheață de frig în case, pe motiv că doar 30 la sută din obiectivele din oraș sunt acum conectate la agentul termic. Primarul spune că are o soluție în acest sens.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. După ce mai mulți chișinăueni i s-au plâns primarului Capitalei că nu sunt conectați la agentul termic și că îngheață de frig în case, Ion Ceban spune că are o soluție. El a propus să fie deconectate de la căldură sediile Președinției, Parlamentului, Guvernului și ministerelor. În schimb, a propus să fie conectați la căldură locuințele familiilor care au copii mici.
Ion Ceban susține că va trimite și o solicitare la Termoelectrica în acest sens. Primarul se arată indignat că până acum doar 30 la sută din obiectivele din oraș sunt conectate la agentul termic, în timp ce locuitorii Capitalei îngheață în casele lor. În acest sens, Ceban a venit și cu un mesaj către autorități:

„Posibil dacă vor sta un pic mai la rece vor judeca un pic mai repede și vor acționa un pic mai repede. Și dacă ne place să judecăm, repet, să judecați la rece ceea ce se întâmplă astăzi”, a menționat Ion Ceban.

Edilul-șef a menționat că nu Primăria este cea care conectează chișinăuenii la agentul termic, ci de acest lucru este responsabil Guvernul, în special Ministerul Economiei și „Termoelectrica”.
În context, Ceban a anunțat că și Primăria se va deconecta de la căldură, iar muncitorii au efectuat lucrări în acest sens.
„Să fie făcută conectarea primordial la familiile cu copii mici, la oamenii care îngheață în casă și sunt nevoiți să pornească tot felul de aparate ca să se încălzească în casele lor. Oamenii pornesc aragazul, ceea ce este un lucru foarte periculos”, a declarat primarul Capitalei.
Fluxul de știri
0