Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoanele cu simptome de COVID vor putea vota după ora 15:00 la alegerile locale

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis un regulament privind modul de desfășurare a alegerilor locale noi care ar urma să aibă loc în data de 21 noiembrie.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Persoanele care au simptome de COVID-19 sau ale unei infecții respiratorii acute nu vor fi primite în secțiile de vot până la ora 15:00, dar vor fi înscrise în listă pentru a putea vota la domiciliu.
După ora 15:00 însă aceste persoane vor putea vota la secțiile de votare, în locuri special amenajate, deoarece după această oră nu vor mai fi primite solicitări la urna mobilă. Aceste precizări se regăsesc în decizia CNESP din 26 octombrie.
Precizările vin în contextul în care pe 21 noiembrie, în 15 localități din țară, inclusiv în municipiul Bălți, vor avea loc alegeri locale noi, iar autoritățile au decis să vină cu unele reglementări privind procesul de vot, pentru a minimaliza riscul de infectare cu noul coronavirus.

„Pentru persoanele cu manifestări clinice de boală, care s-au prezentat la secția de votare după ora 15:00, se vor crea condiții de votare prin aerisirea încăperii, asigurarea cu mască, mănuși, trecerea prioritară până la cabina de vot și contactul minim cu persoanele aflate în secția de votare. După plecarea persoanei suspecte, va fi efectuată aerisirea și dezinfecția tuturor suprafețelor cu care a contactat persoana”, se menționează în decizia CNESP.

În document se menționează că persoanele care sunt în autoizolare își vor putea exercita dreptul de vot la locul aflării, prin depunerea unei cereri la biroul electoral al secției de votare unde alegătorul își are domiciliul sau reședința.
„Cererile pot fi depuse în scris sau în formă verbală, începând cu două săptămâni înainte de ziua votării și până la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute până la ora 15.00”, se mai precizează în document.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Educație
Ultima oră! Comisia Sănătate Publică recomandă prelungirea vacanței de toamnă
Aici puteți citi decizia integrală a CNESP.
Amintim că în data de 21 noiembrie au fost stabilite alegerile locale noi în municipiul Bălți, dar și în alte 14 localități. În Bălți au fost declanșate alegerile pe motiv că Renato Usatîi a renunțat la mandat.
Usatîi a anunțat pe 12 iulie că pleacă din funcția de primar de Bălți, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu. Blocul său electoral „Renato Usatîi” a reușit să adune doar 4,10% din numărul total de voturi.
Fluxul de știri
0