Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Ultima oră! Comisia Sănătate Publică recomandă prelungirea vacanței de toamnă

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică recomandă Ministerului Educației să prelungească vacanța de toamnă cu o săptămână.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Vacanța de toamnă ar putea fi prelungită până în data de 7 noiembrie. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a venit cu o recomandare în acest sens către Ministerul Educației și Cercetării.
„Se recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie în teritoriile, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu”, se menționează în hotărârea Comisiei publicate astăzi.
Ultimul cuvânt însă îl va avea de spus Ministerul Educației, care urmează să ia o decizie cu privire la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.
De altfel, vacanța de toamnă a elevilor a început în acest an mai devreme. Anterior Ministerul Educației a anunțat că aceasta va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. În urma hotărârii Comisiei, aceasta ar putea fi prelungită până pe 7 noiembrie.
Fluxul de știri
0