Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial! Igor Dodon nu mai este deputat: Cine îi va lua locul în Parlament

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Parlamentul a luat act de demisia lui Igor Dodon din funcția de deputat.
CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, nu mai este deputat. Plenul Parlamentului a luat act de demisia lui.
Se întâmplă după ce în data de 18 octombrie președintele Partidului Socialiștilor a anunțat că renunță la mandatul de deputat.
”Am luat decizia să mă dezic de mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții”, a declarat liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.
Igor Dodon a menționat că a luat această decizie pentru că în calitate de lider de opoziție ar putea fi mai util în afara Parlamentului.
”Am decis să nu fiu legat de agenda parlamentară, dar să fiu tot mai activ între oameni. Vreau să merg toate satele din nou”, a spus Igor Dodon.
În locul lui Igor Dodon ar putea veni fostul deputat socialist Adrian Lebedinschi. În cazul în care Lebedinschi va refuza să devină deputat, în Parlament va veni următorul deputat pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor - fostul deputat Alexandru Nesterovschi. Acesta din urmă candidează la funcția de primar al municipiului Bălți.
În cazul victoriei lui Nesterovschi la Bălți, următorul pe listă este membrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adrian Albu, care a deținut anterior funcția de secretar general al Parlamentului.
Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Parlamentul va numi un nou deputat: Cine vine în locul lui Dodon
Fluxul de știri
0