Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldova vrea să cumpere vaccinul „Sputnik V”: Precizările ministrului Sănătății

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Autoritățile din Sănătate vor să procure vaccinul rusesc „Sputnik V”. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Ala Nemerenco a declarat în cadrul conferinței săptămânale organizate la minister că țara noastră intenționează să procure vaccinul rusesc. Ministrul Sănătății nu a precizat despre câte doze este vorba și când anume va ajunge serul în țară pe motiv că încă se poartă negocieri cu partea rusă.
„Pentru noi este important ca acea categorie de populație care alege un anumit vaccin să aibă acces la vaccin și să le asigurăm protecția împotriva COVID-19 și aspectul politic pe noi ca medici nu ne interesează”, a declarat Ala Nemerenco.
Nemerenco a precizat că speră ca să se ajungă cât mai rapid la semnarea contractului privind achiziția vaccinului „Sputnik V”, iar cu alte detalii despre achiziție va veni mai târziu, atunci când va fi semnat contractul.
Amintim că primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.
Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii de doze de ser au fost distribuite pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii de doze pentru malul stâng.
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Coronavirus
Israelul va permite intrarea în țară pentru persoanele vaccinate cu ”Sputnik V”
Anterior, autoritățile au declarat că Republica Moldova intenționează să cumpere 700 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.
Fluxul de știri
0