Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ignatiev: Întâlnirea în formatul ”5+2” de la Stockholm nu va avea loc

© Sputnik / Rodion Procaregiunea transnistreană
regiunea transnistreană - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Negocierile în formatul ”5+2”, care urmau să aibă loc la începutul lunii noiembrie în capitala Suediei, vor fi amânate.
CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Întâlnirea în formatul ”5+2” programată pentru perioada de 2-3 noiembrie la Stockholm nu va avea loc. Anunțul a fost făcut de către șeful Departamentului de Politică Externă al Transnistriei, Vitalii Ignatiev.
Data următoarei runde de negocieri a fost anunțată oficial luni, 25 octombrie, la o întâlnire între liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și ambasadorul Republicii Letonia în Moldova, Uldis Mikuts.
Potrivit lui Ignatiev, inițiativa de a amâna data negocierilor a venit din partea Chișinăului.
„Ei cer anularea sau amânarea întâlnirii... Acest lucru ne privează de posibilitatea de a discuta mai multe chestiuni ale negocierilor pe platforma internațională”, menționează postul de televiziune transnistrean TVS, citându-l pe Ignatiev.
Amintim că ultima întâlnire în acest format a avut loc în 2019, la Bratislava. În urma negocierilor, care au durat două zile, nu a fost semnată nici o înţelegere. Potrivit şefului misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, membrii reuniunii nu au avut suficient timp pentru a întocmi o decizie protocolară, care ar însemna o eventuală avansare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.
Astfel, a fost examinat doar stadiul de implementare a măsurilor convenite anterior în cadrul pachetului „Berlin-plus”, care prevăd consolidarea încrederii între Tiraspol şi Chişinău.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Societate
Transnistria și malul drept al Nistrului ar putea avea furnizori de gaz diferiți?
Fluxul de știri
0