Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Certificatul COVID emis de Republica Moldova va fi recunoscut pe plan internațional

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Certificatul COVID sau Greenpass-ul, așa cum mai este numit în alte state, emis de autoritățile noastre, ar putea fi recunoscut pe plan internațional.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Certificatul digital COVID, emis de autoritățile din Moldova, ar putea fi recunoscut pe plan internațional. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în următoarea perioadă. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.
Nemerenco a precizat că certificatul nostru digital a fost testat cu succes, iar acum se aștepată decizia de echivalare a documentului.

„Acest certificat va fi absolut echivalent cu orice alt certificat din țările din Uniunea Europeană”, a zis Nemerenco.

Nemerenco a precizat că noutatea a fost anunțată ieri de Comisia Europeană. Totodată, ministrul Sănătății a menționat că în prezent se lucrează și la integrarea în sistemul național a datelor despre persoanele imunizate în afara țării. Astfel, Nemerenco susține că cifra celor deja vaccinați va crește și autoritățile vor ști situația reală din țară.
În context, ministrul a menționat că până în prezent, în țară s-au administrat aproape 1 500 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Datele prezentate în cadrul conferinței arată că în Chișinău s-au vaccinat cei mai mulți oameni.
Nemerenco a îndemnat oamenii să se imunizeze și a precizat că circa 98 la sută dintre cei care ajung în secția de Terapie Intensivă sunt nevaccinați.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Coronavirus
Moldova vrea să cumpere vaccinul „Sputnik V”: Precizările ministrului Sănătății
Datele mai arată că în prezent, aproape 25 la sută din populația țării s-a imunizat împotriva noului coronavirus. Totodată, cei mai mulți vaccinați sunt cei cu vârsta de peste 60 de ani, în timp ce tinerii sunt mai reticenți și procentul de imunizați în rândul lor este mult mai mic, susțin autoritățile.
Fluxul de știri
0