Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Carburanții se scumpesc din nou! ANRE a afișat prețuri noi

© Sputnik / Mihai CarausBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 28 octombrie. Prețul la benzina și motorina continuă să crească.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere pentru ziua de joi.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 21 de lei și 77 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu șapte bani decât cel afișat pentru 27 octombrie. Prețul motorinei va crește cu patru bani și va constitui 18 lei și 76 bani.

ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Economie
Scumpirile nu mai contenesc în Moldova: ANRE a afișat noile prețuri la carburanți

Prețurile plafon la carburanți stabilite de ANRE pentru 27 octombrie

Amintim că prețul plafon la carburanți în Moldova stabilit de ANRE pe ziua de 27 octombrie a fost următorul:
Prețul plafon la benzină - 21,70 lei per litru, fiind o scumpire cu 5 bani față de ziua precedentă
Prețul plafon la motorină - 18,72 lei per litru, fiind o scumpire cu 3 bani față de ziua precedentă.
Fluxul de știri
0