Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Scumpirile nu mai contenesc în Moldova: ANRE a afișat noile prețuri la carburanți

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 27 octombrie în Moldova - iată cu cât se scumpesc benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți - motorina și benzina s-ar putea scumpi pe 27 octombrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Scumpiri ale carburanților pe 27 octombrie - plafonul ANRE

Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 21 de lei și 70 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu cinci bani decât cel afișat pentru 26 octombrie. Prețul motorinei va crește cu trei bani și va constitui 18 lei și 72 bani.
ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Instalații de livrare a gazelor - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Analize și opinii
Expert: Autoritățile ar fi trebuit să se gândească la asigurarea țării cu gaz încă în vară

Prețurile plafon la carburanți stabilite de ANRE pentru 26 octombrie

Amintim că prețul plafon la carburanți în Moldova stabilit de ANRE pe ziua de 26 octombrie a fost următorul:
Prețul plafon la benzină - 21,65 lei per litru, fiind o scumpire cu 2 bani față de ziua precedentă
Prețul plafon la motorină - 18,69 lei per litru, fiind o scumpire cu 2 bani față de ziua precedentă.
Fluxul de știri
0