Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii îngheață în apartamente: Câte blocuri din Capitală au fost conectate la încălzire

© Sputnik / Miroslav Rotariimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Nu toate locuințele din Capitală au fost conectate la căldură în data de 22 octombrie, atunci când a fost dat startul sezonul la încălzire. Municipalitatea a prezentat situația privind livrarea agentului termic în municipiul Chișinău.
CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Doar a patra parte dintre blocurile din Capitală au fost conectate la încălzire timp de aproape o săptămână. Mai exact este vorba despre 750 de obiective municipale din totalul a 3 048 de clădiri. Se întâmplă în condițiile în care în data de 22 octombrie, în Chișinău, a fost dat startul sezonului de încălzire.
Ritmul lent al conectării la agentul termic a blocurilor din Chișinău a fost semnalat de primarul general, Ion Ceban, încă în data de 25 octombrie. Atunci, edilul-șef spunea că doar o treime dintre locuitorii Capitalei au fost conectați la încălzire.
Tot atunci, Ion Ceban a mai menționat că instituția responsabilă de conectare la agentul termic este Termoelectrica, unicul furnizor de energie termică din Capitală.

”Astfel, Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat Termoelectrica S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C”, este menționat în comunicatul emis de Primăria Chișinău.

Potrivit lui Ceban, municipalitatea a recepționat mai multe plângeri de la cetățeni, familii cu copii mici, care spun că în locuințe este frig și că serviciile responsabile nu iau atitudine.
încălzire - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Societate
Motivul pentru care nu toți locuitorii Capitalei au fost conectați la încălzire
Într-un comunicat emis de Termoelectrica în data de 25 octombrie, instituția a precizat că ”conectează la încălzire toți consumatorii la solicitare, indiferent că vorbim de grădinițe, spitale, agenți economici sau blocuri locative, reieșind din capacitățile de producere de care dispunem momentan”.
În prezent, toate cele 133 de grădinițe din Capitală, inclusiv 98 de școli și licee din cele 135, sunt conectate la agentul termic. De asemenea, 49 dintre cele 62 de instituții medico-sanitare publice din municipiu sunt conectate la încălzire, o parte din acestea dispun de centrale termice autonome.
Fluxul de știri
0