Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acord de cooperare dintre universitățile din Transnistria și Nijni Novgorod: Ce presupune

© Sputnik / Irina LeahovaUniversitatea de Stat din Transnistria
Universitatea de Stat din Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Resursele intelectuale și cele informaționale ale universității ruse vor avea ca scop creșterea bazei de cunoștințe a studenților din Transnistria.
CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Universitatea de Stat din Transnistria, care se află la Tiraspol, a semnat un acord de cooperare cu Universitatea de Cercetare Medicală Volga din Nijni Novgorod, transmite RIA Novosti.
Documentul a fost semnat online de către rectorii Stepan Beril și Nikolai Karjakin.
„Suntem o universitate de standard educațional rus, care, recent, a trecut cu succes acreditarea de la Rosobrnadzor. Avem peste 100 de acorduri cu cele mai mari universități din Federația Rusă, organizații științifice. Desigur, pentru noi este foarte important să fim încadrați în spaţiul educaţional al Rusiei. Aceasta este o necesitate absolută", a comunicat rectorul Universității de Stat din Transnistria, Stepan Beril.
Totodată, el a remarcat importanța memorandumului semnat nu doar pentru universitate, ci și pentru sistemele de educație și sănătate din Transnistria.
La rândul său, rectorul Universității de Cercetare Medicală Volga din Nijni Novgorod, Nikolai Karjakin, a asigurat că toate resursele informaționale și intelectuale ale universității ruse vor fi direcționate către creșterea bazei de cunoștințe a studenților de la Universitatea de Stat din Transnistria.
Universitatea de Stat din Transnistria a fost fondată în anul 1930 și include opt facultăți și două filiale (Bender și Rîbnița).
Transnistria ”sculptură a studentului” Harry Potter - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
O ”sculptură a studentului” asemănătoare lui Harry Potter, instalată în Transnistria
Fluxul de știri
0