Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Viceministrul rus de Externe s-a întâlnit cu ambasadorul UE la Moscova

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaRusia, Uniunea Europeană
Rusia, Uniunea Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
Viceministrul rus de Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko, a avut o întrevedere cu ambasadorul UE la Moscova.
CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko, și ambasadorul UE în Rusia, Markus Ederer, au discutat despre relațiile dintre Moscova și Uniunea European, informează diplomația rusă.
“Părțile au discutat despre starea actuală a relațiilor dintre Federația Rusă și Uniunea Europeană. De asemenea, au fost abordate un șir de probleme ale agendei bilaterale și graficul celor mai apropiate evenimente în cadrul dialogului politic”, se menționează în comentariul MAE al Rusiei.
Mai devreme, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anunțat că din 1 noiembrie Moscova suspendă activitatea reprezentanței sale permanente pe lângă NATO. Aceste acțiuni reprezintă o reacție la reducerea numărului angajaților ruși ai reprezentanței permanente a Rusiei în cadrul organizației.
Lavrov menționase că Rusia este deschisă pentru reluarea dialogului cu UE doar în baza principiilor egalității în drepturi, însă Bruxelles nu este pregătit pentru acest lucru.
Pașaport rusesc - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Rusia
În Rusia ar putea fi simplificată procedura de obținere a cetățeniei de către conaționali
Fluxul de știri
0