Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli de intrare în Italia pentru moldoveni: Cum să călătorim

© AP Photo / Alessandra TarantinoItalia
Italia - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldovenii care intenționează să călătorească în Italia trebuie să cunoască noile reguli de intrare în această țară. Restricțiile de călătorie intră în vigoare pe 26 octombrie.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Moldovenii nu mai pot călători liber în Italia, care a introdus noi reguli de intrare în țară.
Un anunț privind noile restricții ce vizează moldovenii a fost postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Italia.
Noile reguli de intrare în Italia pentru cetățenii Republicii Moldova au fost introduse după ce țara a fost exclusă din ”lista D”, ceea ce înseamnă că persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Moldova vor putea intra în Republica Italiană doar pentru motive de muncă, urgență absolută, din motive de sănătate, de studiu, la întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință.

Până când sunt valabile noile reguli de intrare în Italia

Restricțiile de intrare în Italia pentru moldoveni sunt valabile din data de 26 octombrie până în 15 decembrie, potrivit misiunii diplomatice.

Regulile de intrare în Italia

Printre regulile obligatorii la intrarea sau întoarcerea din Republica Moldova în Italia se regăsesc:
Completarea formularului digital de localizare, care poate fi accesat aici;
Obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test diagnostic molecular sau antigenic, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului);
Autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Regulile de intrare în Italia pentru copiii sub 6 ani

Totodată, misiunea diplomatică a Republicii Moldova a menționat că copiii sub șase ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Coronavirus
Se așteaptă noi restricții: Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în ședință
Fluxul de știri
0