Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 în Moldova: Un număr foarte mare de decese înregistrate astăzi

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
Numărul persoanelor care mor din cauza complicațiiloor generate de COVID-19 crește de la o zi la alta.
CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Peste 40 de oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Astfel, numărul de decese în șara noastră de la începutul pandemiei a ajuns la 7 576 de victime, după ce astăzi alte 41 de persoane au decedat.
Mare se menține și numărul de cazuri noi de infectare. Ministerul Sănătății anunță că alte 1 505 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19 în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 7 917 teste. Din numărul total de cazuri de astăzi 11 sunt cu statut de import.
Printre cei peste 1500 de oameni infectați astăzi, 38 sunt angajați ai sistemului medical. Mai exact, este vorba de nouă medici, 17 asistenți medicali și alte 12 prsoane angajate în calitate de personal auxiliar.
Starea de sănătate a 236 de pacienți internați în spitalele din țară este extrem de gravă. Dintre aceștia pentru 31 a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății face precizări privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

Precizăm, astăzi urma să se întrunească în ședință Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până la această oră nu există nicio informație în acest sens.
„Vom avea o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică și vom actualiza o metodologie pentru alegerile locale. Vom veni cu anumite măsuri în privința evenimentelor, în special din mijlocul lunii noiembrie vom reduce numărul de persoane care se permite să participe la evenimente și ceremonii", a declarat Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni TV.
Asta în contextul în care Republica Moldova se află în stare de urgență în sănătate publică până în data de 30 octombrie.
Fluxul de știri
0