Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va avea sau nu loc întâlnirea în ”formatul Normandia” a miniștrilor de Externe

© POOL / Accesați arhiva multimediaMinistrul rus de externe Serghei Lavrov
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Ambasadorul Germaniei în Rusia, Geza Andreas von Geir, a vorbit despre o posibilă dată a evenimentului.
CHIȘINĂU, 25 octombrie - Sputnik. Au loc pregătiri pentru întâlnirea miniștrilor de externe în ”formatul Normandia”, însă data exactă nu este cunoscută deocamdată, a declarat ambasadorul Germaniei în Rusia, Geza Andreas von Geir.
"În timpul ultimei sale întâlniri cu domnul Putin, dna Merkel a spus că ar trebui să aibă loc o reuniune la nivel înalt în ”formatul Normandia”. Miniștrii de externe se vor întruni pentru a pregăti această întâlnire. Din câte știu, pregătirile pentru reuniunea miniștrilor de externe sunt în prezent în curs de desfășurare, însă data exactă a unei astfel de întâlniri încă nu a fost programată", a spus ambasadorul.
Așa-numitul „format Normandia” al negocierilor privind Ucraina există din iunie 2014, informează RIA Novosti. Atunci, în timpul sărbătoririi a 70 de ani de la debarcarea trupelor aliate în Normandia, liderii Germaniei, Rusiei, Ucrainei și Franței au discutat pentru prima dată reglementarea conflictului din Donbass. Summitul anterior a avut loc la Paris pe 9 decembrie 2019. În ultima perioadă, părțile au discutat la diverse niveluri perspectivele interacțiunii în acest format.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Politică
Putin, Merkel și Macron au avut o convorbire telefonică
Fluxul de știri
0