Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Putin nu planifică deocamdată contacte cu Chișinăul în problema gazelor

© Sputnik / СтрингерComplex de pregătiree a gazelor pentru export
Complex de pregătiree a gazelor pentru export - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Vladimir Putin nu planifică deocamdată niciun fel de contacte cu conducerea Moldovei în problema gazelor, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu planifică deocamdată contacte cu conducerea Moldovei în problema gazelor, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.
Anterior, o sursă apropiată negocierilor dintre Moscova și Chișinău în problema gazelor le-a declarat jurnaliștilor că Rusia i-a propus Moldovei un preț de piață echitabil pentru gaze, cu o reducere de 25 la sută, în schimbul achitării datoriei de aproximativ 700 de milioane de dolari, însă Chișinăul ar fi insistat pe un preț de două ori mai mic decât cel de piață.
Reprezentantul ”Gazprom” Serghei Kuprianov a declarat că autoritățile din Moldova au provocat criza gazelor, iar datoria pentru gazul livrat constituie 433 de milioane de dolari.
“Nu, președintele nu planifică deocamdată (astfel de contacte n.r.), însă pe de altă parte, dialogul trebuie continuat cumva. Toate pozițiile au fost clarificate: poziția părții ruse, a ”Gazpromului”, este pe deplin clară, pe deplin simplă, este o poziție comercială, care include și reduceri, iată de ce, evident, sperăm că discuțiile într-un fel sau altul vor continua”, le-a declarat Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Putin planifică contacte cu conducerea Moldovei în problema gazelor.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Societate
Spînu dezvăluie ce ofertă la gaz a primit din partea Rusiei
Fluxul de știri
0