Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul Poloniei acuză UE de declanșarea “celui de-al treilea război mondial”

© AFP 2022 / RONALD WITTEKMateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, susține că Bruxellesul ar putea declanșa un al treilea război mondial, prin blocarea fondurilor destinate țării.
BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a fost criticat dur pentru declarațiile sale despre “al treilea război mondial”, pe care l-ar putea declanșa Bruxellesul prin privarea țării de fondurile promise.
“Ce se va întâmpla în cazul în care Comisia Europeană va declanșa un al treilea război mondial? Dacă va declanșa un al treilea război mondial, ne vom apăra drepturile noastre cu ajutorul oricăror arme pe care le avem la dispoziție”, citează Financial Times declarațiile premierului polon.
Morawiecki a adăugat că orice acțiune îndreptată spre reducerea finanțării va fi urmată de reacții de răspuns dure.
În replica, fostul președinte al Comisiei Europene, fostul premier al Poloniei și actualul lider al opoziției, Donald Tusk, a declarat că “lumea a încremenit după interviu premierului polonez, în care a anunțat al treilea război mondial, provocat de conflictul dintre Polonia și Uniunea Europeană”.
“În politică prostiile reprezintă principalul motiv al multor nenorociri”, a scris Tusk în Twitter.
La rândul său, fostul ministru al Apărării, Tomasz Siemoniak, a declarat că “premierul Morawiecki, care acuză Comisia Europeană de declanșarea celui de-al treilea război mondial împotriva Poloniei a depășit orice limite”.
“În primul rând, el nu înțelege ce înseamnă noțiunea de “război mondial” pentru milioane de polonezi. Fiecare zi a acestui premier este o catastrofă”, a scris Siemoniak într-o postare pe Twitter.
conductă - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Societate
Cât ne-ar costa gazul importat prin Polonia - expert
Fluxul de știri
0