Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița, despre semnarea acordului de livrare a gazelor cu Ucraina: „Este un fals”

© Sputnik / Mihai CarausГазовая плита
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița infirmă că s-a semnat un acord cu Ucraina de livrare a 700 de milioane de metri cubi de gaze.
CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Prim-ministrul Natalia Gavrilița spune că informația potrivit căreia Ucraina ar fi dispusă să ofere 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale Republicii Moldova este un fals. Gavrilița a declarat asta în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
Asta după ce anterior presa din Ucraina a scris că compania Energocom din Republica Moldova și Naftogaz din Ucraina ar fi semnat un acord-cadru pentru furnizarea a până la 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale către țara noastră.
„Este o știre falsă”, a declarat Gavrilița.
Republica Moldova a solicitat ajutor Ucrainei în aprovizionarea cu gaz, iar Kievul a anunțat că va furniza gaz țării noastre pe bază rambursabilă. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei Alexei Danilov a anunțat vineri, 22 octombrie, că Ucraina își permite să livreze gaz către Republica Moldova nu pe bani, ci pe bază de împrumut pentru o perioadă de timp.
Autoritățile de la Chișinău au solicitat Ucrainei furnizarea a 15 milioane de metri cubi de gaze naturale. Această cantitate ar constitui doar 0,08% din rezervele de gaze ucrainene, care constituie astăzi 18,4 miliarde de metri cubi.
„Pentru Republica Moldova este un volum de o importanță majoră, chiar în zilele următoare, până la semnarea noului contract cu Gazprom, negociat în condiții foarte dificile”, a scris pe canalul său de telegram președintele Comitetului pentru energie al Parlamentului de la Kiev, Andrei Gherus.
Молдова газ - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Economie
Presa: Energocom și Naftogaz au semnat acordul de livrare a gazelor
Fluxul de știri
0