Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce s-a aprins mansarda de la Buiucani: Cele trei ipoteze ale specialiștilor

© Sputnik / Evghenii PanasencoПожар на мансарде по ул. Ион Пеливан 17/3
Пожар на мансарде по ул. Ион Пеливан 17/3 - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Abonare
Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au stabilit care ar fi cauza izbucnirii incendiului de ieri de la mansarda unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei. Aceștia au înaintat trei ipoteze.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Scurtcircuit, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric și imprudența în timpul fumatului - sunt cele trei ipoteze pe care le-au înaintat specialiștii din cadrul IGSU cu privire la cauza incendiului produs sâmbătă de pe strada Ion Pelivan din Capitală.
IGSU a anunțat că laboratorul experimental antiincendiar lucrează acum la fața locului pentru a stabili cauza exactă a izbucnirii focului.
„Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului se va regăsi în încheierea întocmită de specialiști, după finalizarea cercetării”, se precizează în comunicatul de presă al IGSU.
Amintim că în după-amiaza zilei de sâmbătă, un incendiu puternic a izbucnit într-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. Peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități de tehnică au participat la lichidarea flăcărilor care s-au aprins într-un apartament de la etajul șase, apoi s-au răspândit pe toată mansarda.
În urma intervenției, un pompier s-a ales cu traumatisme la picioare. Acesta a fost investigat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, iar în prezent se află la domiciliu în stare satisfăcătoare și urmează să primească tratament.
Primarul Capitalei a precizat că sinistrații au fost cazați în cămine și hoteluri. Acum urmează să fie evaluate pagubele pentru a putea ajuta persoanele care au avut de suferit pe urma acestui incendiu.
Incendiu strada Ion Pelivan - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2021
Accidente
40 de familii au rămas fără case după incendiul de la Buiucani: Unde vor fi cazate
Fluxul de știri
0