Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

40 de familii au rămas fără case după incendiul de la Buiucani: Unde vor fi cazate

© Sputnik / Evghenii PanasencoIncendiu strada Ion Pelivan
Incendiu strada Ion Pelivan - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Locatarii etajelor superioare ale blocului din strada Ion Pelivan care astăzi a fost devastat de flăcări au rămas, practic, pe drumuri. Pretorul sectorului Buicani a explicat unde vor fi cazați aceștia.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. 40 de familii care locuiau la etajele superioare ale blocului din strada Ion Pelivan, cuprins de flăcări în această după-amiază, au rămas pe drumuri.
Primăria Chișinău va asigura cazarea lor temporară în două cămine și într-un hotel, a anunțat pretorul sectorului Buiucani Vadim Brânzaniuc, care a mers la fața locului să discute cu oamenii.
„Avem identificate circa 90 de locuri de cazare. Pentru toți va fi asigurat locul de somn, masa, iar deja luni din fondul de rezervă vom vedea de ce ajutor pot beneficia oamenii pentru a le asigura minim confort. Vă dați seama că oamenii, în special cei de la mansardă, au rămas fără nimic”, a spus pretorul sectorului Buiucani Vadim Brânzaniuc.
Acum autoritățile au și o altă preocupare - să aibă grijă ca întreaga clădire să nu aibă de suferit.
„Evident că va fi o evaluare. Evident că primu lucru care trebuie făcut este conservarea, după ce vom avea un act de la Agenția Supraveghere Tehnică, să vedem care este starea clădirii. Evident că clădirea trebuie conservată. Celelalte apartamente trebuie protejate, deoarece suntem în pragul iernii”, a mai spus Brînzaniuc.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat anterior că incendiul puternic care a izbucnit în această după-amiază la mansarda unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei a fost localizat. Pompierii sunt încă la fața locului pentru a lichida arderea și pentru a spăla și demonta construcția mansardei.
IGSU a precizat că, în momentul intervenției, un pompier s-a ales cu traumatisme și a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a primi îngrijiri medicale. Ofițerul de presă al IGSU a precizat că acesta se afla în afara oricărui pericol. Alte victime nu au fost înregistrate.
Totodată, IGSU a menționat că suprafața afectată de foc este de circa 800 de metri pătrați.
Aceste precizări vin în contextul izbucnirii incendiului într-o mansardă a unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei.
Amintim că în această după-amiază, în jurul orei 13:30, un incendiu puternic a izbucnit într-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. 70 de pompieri și salvatori sunt la fața locului pentru a stinge flăcările.
Potrivi ofițerului de presă al IGSU Liliana Pușcașu, focul ar fi izbucnit într-un apartament de la etajul șase al blocului de locuit, iar ulterior flăcările s-au răspândit pe întreaga mansardă.
Un incendiu similar s-a produs în anul 2014 în sectorul Botanica al Capitalei. Atunci 28 de apartamente de la mansarda unui bloc au fost mistuite de flăcări.
Fluxul de știri
0