Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ucraina va împrumuta gaz Moldovei

© AFP 2024 / SERGEI SUPINSKYГазопровод Украина - Румыния
Газопровод Украина - Румыния - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Ucraina va da gaze naturale Republicii Moldova din propriile rezerve, a anunțat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.
CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. În legătură cu criza energetică, Moldova a solicitat ajutor Ucrainei în aprovizionarea cu gaz, iar Kievul va transfera transmite gaz țării noastre pe bază rambursabilă, a declarat Alexei Danilov, secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.
"Credem că ne putem permite să facem acest lucru și spunem că acest gaz nu va fi furnizat pentru bani, ci va fi dat pentru o anumită perioadă, astfel încât Moldova să ne returneze acest gaz", a spus Danilov.
El a spus că Kievul este interesat ca Moldova să aibă gaze, întrucât țările sunt unite printr-un singur sistem energetic, iar în Ucraina „există un anumit teritoriu care primește gaze din Moldova”.
Заседание парламента Молдовы 21 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Economie
ULTIMA ORĂ: Parlamentul a instituit stare de urgență în țară
Precizăm că începând de astăzi pe întreg teritoriul Republicii Moldova este instituită stare de urgență în domeniul aprovizionării cu gaze naturale. O decizie în acest sens a fost luată de deputați la propunerea Guvernului.
Contractul dintre ”Moldovagaz” și ”Gazprom” a expirat la 30 septembrie și a fost prelungit cu o lună. Conform prevederilor noi, Moldova achiziționează acum gaz la 790 dolari pe mie de metri cubi. ”Moldovagaz” a importat gaz în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Fluxul de știri
0