Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor îl calcă pe bătătură pe Usatîi: Cine este candidatul partidului la alegerile din Bălți

© Sputnik / Evghenii PanasencoOrașul Bălți
Orașul Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Partidul „ȘOR” a decis să participe la alegerile locale noi din Bălți și a desemnat și un candidat, care astăzi a mers să depună actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală.
CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Marina Tauber este candidatul pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Ea a lipsit astăzi de la ședința Parlamentului, unde s-a votat instituirea stării de urgență în domeniul gazelor naturale, și a mers să depună actele pentru a fi înregistrată în cursa electorală.
Asta deși anterior s-a stabilit că în data de 21 noiembrie vor avea loc alegeri locale noi în municipiul Bălți, dar și în alte 14 localități. În Bălți au fost declanșate alegerile pe motiv că Renato Usatîi a renunțat la mandat.
Deputatul Marina Tauber a declarat după depunerea documentelor că municipiul Bălți are un potențial mare și că ea va depune tot efortul pentru a-l valorifica. Ea a menționat că nu mai are ce face în Parlament, în calitate de deputat.
„Politica mare se face aici, în orașele și localitățile noastre. În Parlament nu avem ce să facem, acolo se ocupă cu populism, cu geopolitică și cu interesele proprii. Așa că eu cu mare bucurie părăsesc Parlamentul Republicii Moldova ca să vin la dumneavoastră, stimați bălțeni. (...) Vă promit că nu am de gând să revin în politica mare, pentru că acolo nu am văzut nicio posibilitate ca să fii eficient”, a declarat Tauber.
Usatîi a anunțat pe 12 iulie că pleacă din funcția de primar de Bălți, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu. Blocul său electoral „Renato Usatîi” a reușit să adune 4,1% din numărul total de voturi.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Politică
Vom avea sau nu alegeri locale noi pe 21 noiembrie, odată cu instituirea stării de urgență
Precizăm că în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au votat un amendament la Legea 212, care să permită desfășurarea alegerilor locale noi din 21 noiembrie în perioada stării de urgență în domeniul gazelor naturale.
Fluxul de știri
0