Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Primakov: Rossotrudnicestvo este gata să asigure cu gaze focul veșnic din Chișinău

© Photo : РоссотрудничествоДеловая встреча участников президентской программы "Новое поколение" с руководителем Россотрудничества Евгением Примаковым
Деловая встреча участников президентской программы Новое поколение с руководителем Россотрудничества Евгением Примаковым - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Șeful Rossotrudnicestvo le-a mulțumit locuitorilor Moldovei care au venit la monument cu lumânări după ce focul veșnic a fost stins.
CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Dacă statul moldovenesc nu-și poate îndeplini față de ceri care au căzut dar un învins fascismul, Rossotrudnicestvo este gata să-și asume această datorie și să închidă facturile la gaz pentru Focul Veșnic din Chișinău.
Afirmația a fost făcută în Telegram de șeful Rossotrudnicestvo, Evgenii Primakov, după consultări cu Consiliul public al Agenției.
Primakov a adus cuvinte de recunoștință acelor cetățeni ai Moldovei care nu au acceptat o astfel de decizie a autorităților și au venit la monument cu lumânări pentru ca Focul Veșnic să continue să ardă.
Șeful Agenției și-a exprimat convingerea că, după stingerea Focului Veșnic, Chișinăul „a încercat să facă presiuni asupra Moscovei: dați-ne gaz ieftin că altfel iată ce putem noi să facem. Ulterior, autoritățile s-au răzgândit și au explicat sistarea gazelor cu niște „probleme tehnice”, a scris el.
Amintim că în seara zilei de astăzi chișinăuienii au venit cu lumânări la memorialul Eternitatea, unde de curând fusese stins focul veșnic, însă după venirea oamenilor Chișinău-Gaz a repornit alimentarea cu gaze.
Contractul dintre ”Moldovagaz” și ”Gazprom” a expirat la 30 septembrie și a fost prelungit cu o lună. Conform prevederilor noi, Moldova achiziționează acum gaz la 790 dolari pe mie de metri cubi. ”Moldovagaz” a importat gaz în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Editoriale
De ce minte Natalia Gavrilița și unde focul veșnic este, cu adevărat, veșnic
Fluxul de știri
0