Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Petrovici - despre stingerea Focului Veșnic la Chișinău: culmea blasfemiei

© Sputnik / Александр СвязинВ Кишиневе погасили вечный огонь
В Кишиневе погасили вечный огонь - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Șeful Comitetului Național de Coordonare "Victoria" a comentat decizia autorităților de a stinge Focului Veșnic.
CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Decizia de a stinge Focului Veșnic este culmea blasfemiei pe care au comis-o autoritățile și o încercare de a economisi pe seama memoriei istorice. Acest lucru a fost declarat pentru Sputnik Moldova de șeful Comitetului Național de Coordonare "Victoria", Alexei Petrovici.
„Aceasta este o decizie fără precedent. În condițiile actuale, aceasta înseamnă pierderea ultimului lucru care a rămas. Astfel de focuri veșnice mai sunt încă în Moldova în Comrat și Bălți. Mă întreb cum vor proceda autoritățile respectivelor orașe. Sunt sigur că focul nu va fi stins acolo”, a spus activistul public.
„Focul veșnic” din Comrat - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Societate
La Comrat „Focul veșnic” nu a fost stins
Potrivit activistului, această decizie a autorităților trădează lipsa e respect față de veterani.
"Chiar sunt curios să văd cum Ministerul Apărării va privi în ochii veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au mai rămas câteva zeci în țară. Acești oameni nu meritau ca în timpul vieții lor să fie stins focul veșnic. Asta a avut loc din cauza erorilor politicienilor lipsiți de viziune și, judecând după rezultatele guvernării, care mai sunt și incapabili", spune activistul.
Potrivit lui Aleksei Petrovici, la Chișinău, focul veșnic a fost mutat doar pe durata reparației Memorialului.
"Ați decis să economisiți pe seama memorie? Ați economisit pe seama ei timp de 30 de ani pentru că nu ați reparat monumente. Dar această decizie este apogeul blasfemiei", a spus activistul.
Amintim că după ce deputații au decretat stare de urgență în domeniul gazelor naturale, Ministerul Apărării a hotărât să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale a „Focului veșnic” de la Complexul Memorial „Eternitate”. Ministerul de resort a precizat că decizia a fost luată până la remedierea sistemului de injecție a gazelor.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Societate
Moldovagaz: Au fost perioade când presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută
Fluxul de știri
0