Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Comrat „Focul veșnic” nu a fost stins

© Sputnik / Maxim Topal„Focul veșnic” din Comrat
„Focul veșnic” din Comrat - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Găgăuzia nu a primit indicații despre necesitatea stingerii „Focului veșnic” pentru a economisi gaz.
COMRAT, 22 aug - Sputnik, Maxim Topal. Autonomia găgăuză nu a primit nicio indicație privind deconectarea de la rețeaua de gaze a „Focului veșnic” de la Memorialul Gloriei din Comrat, a declarat pentru Sputnik Moldova directorul Gagauz-Gaz Aleksei Lîkov.
Decizia de a stinge ”Focului veșnic” a fost luată de către Ministerul Apărării, după ce astăzi deputații au decretat stare de urgență în domeniul gazelor naturale.
Potrivit Ministerului Apărării, decizia a fost luată temporar până la remedierea sistemului de injecție a gazelor. Flacăra de la Complexul memorial „Eternitate” a fost preluată de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”. În Găgăuzia astfel de acțiuni nu au avut loc.
„Nu am primit nicio indicație în acest sens. Nu avem astfel de informații, deocamdată el (Focul veșnic - n.red.) arde”, a spus Aleksei Lîkov.
© Sputnik / Maxim TopalFocul Veșnic din Comrat
Вечный огонь в Комрате - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Focul Veșnic din Comrat
În același timp, cele mai mari întreprinderi din Găgăuzia au primit anterior indicații de a reduce la minimum consumul zilnic de gaze.
Ultima dată Focul veșnic a fost stins la Cahul a fost în februarie 2016. Autoritățile locale au anunțat atunci că orașul nu are mijloacele necesare pentru a plăti combustibilul albastru.
Fluxul de știri
0