Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, despre stingerea „Focului veșnic”: O rușine!

© Sputnik / Александр СвязинFocul Veșnic a fost stins
Focul Veșnic a fost stins - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova a venit cu o reacție la decizia autorităților de a stinge ”Focul veșnic” din Capitală.
CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, a criticat dur decizia autorităților de a sista alimentarea cu gaze naturale a ”Focului veșnic” de la Complexul Memorial ”Eternitate”. Pe canalul său de Telegram, politicianul a scris că această reprezintă o rușine.
Decizia de a stinge ”Focului veșnic” a fost luată de către Ministerul Apărării, după ce astăzi deputații au decretat stare de urgență în domeniul gazelor naturale.
”Actuala conducere moldovenească a decis să economisească gaz pe valorile sacre ale oricărui cetățean normal al țării noastre”, a scris Igor Dodon.
În postarea sa, politicianul a menționat că ar fi mai binevenit să fie deconectată încălzirea în clădirile Guvernului, Parlamentului și a Administrației prezidențiale.
”Ar fi mai bine să oprim căldura în clădirea guvernului, parlamentului, administrației prezidențiale. O rușine”, a adăugat Dodon.
Amintim că acum o oră a fost stinsă flacăra ”Focului veșnic” de la Complexul Memorial ”Eternitate”. Ministerul Apărării a precizat că decizia este temporară și a fost luată până la remedierea sistemului de injecție a gazelor.
Precizăm că începând de astăzi pe întreg teritoriul Republicii Moldova este instituită stare de urgență în domeniul aprovizionării cu gaze naturale. O decizie în acest sens a fost luată de deputați la propunerea Guvernului.
Contractul dintre ”Moldovagaz” și ”Gazprom” a expirat la 30 septembrie și a fost prelungit cu o lună. Conform prevederilor noi, Moldova achiziționează acum gaz la 790 dolari pe mie de metri cubi. ”Moldovagaz” a importat gaz în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Заседание парламента Молдовы 21 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Economie
ULTIMA ORĂ: Parlamentul a instituit stare de urgență în țară
Fluxul de știri
0