Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Carburanții, tot mai scumpi: ANRE a afișat noile prețuri plafon la benzină și motorină

© Sputnik / Mihai Carauscarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină.
CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere - prețurile la pompă ar putea crește din nou din 23 octombrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.
Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 21 de lei și 63 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu doi bani decât cel afișat pentru 22 octombrie. Și prețul motorinei va crește cu doi bani și va constitui 18 lei și 67 de bani.
ANRE precizează că prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE.
instalație de gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Politică
Textul integral al hotărârii cu privire la declararea stării de urgență: Ce prevede
Fluxul de știri
0