Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorul general interimar și-a numit doi adjuncți: Cine sunt aceștia

Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Procurorul general interimar i-a numit pe doi adjuncți ai săi, cu acordul Consiliului Superior al Procurorilor care s-a întrunit astăzi în ședință.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Procurorul general interimar Dumitru Robu are acum doi adjuncți. Aceștia au fost numiți astăzi în funcție de către Robu, cu acordul membrilor CSP, care s-au întrunit în ședință. Este vorba despre noii adjuncți ai procurorului general – Eduard Bulat și Marcel Dimitraș.
Acest lucru se întâmplă în contextul în care membrii CSP l-au suspendat anterior pe procurorul general Alexandr Stoianoglo din funcție, acesta fiind apoi reținut, iar legea cu privire la Procuratură prevede suspendarea din funcție și a adjuncților săi. Astfel, noul procuror general interimar a rămas fără adjuncți, iar astăzi a propus doi candidați pentru aceste funcții.
Eduard Bulat a studiat la Facultatea de Drept, din cadrul Universității de Stat „Al.I.Cuza” din Iaşi, România. Acesta a activat în componența Consiliului Institutului Național al Justiției pentru un mandat de patru ani. În 2016, Bulat a fost numit în funcția de procuror, șef-interimar în Secția combaterea traficului de ființe umane, din cadrul Procuraturii Generale.
Ulterior, el a deținut funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, pentru un mandat de cinci ani. În 2017, Bulat a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale.
Marcel Dimitraș a studiat la Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova. În 2016 a fost numit în funcția de procuror, șef-interimar al Secției reprezentare în procedurile non-penale și implementare CEDO, în cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, Dimitraș a deținut funcția de procuror-șef al Secției reprezentare în procedurile non-penale și implementare CEDO din cadrul Direcției judiciare a Procuraturii Generale, pentru un mandat de cinci ani.
Amintim că Stoianoglo a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Maia Sandu si Gianni Buquicchio - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Politică
Cum a explicat Sandu arestarea lui Stoianoglo în fața lui Buquicchio
În data de 8 octombrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului de caz Victor Furtună, iar procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Totodată, pe 15 octombrie, magistrații Curții de Apel au luat decizia de a respinge recursul procurorului pe caz prin care a fost solicitat arestul lui Stoianoglo în penitenciar, dar și recursul avocaților acestuia prin care s-a solicitat cercetarea lui în libertate. Astfel, Stoianoglo a rămas în arest la domiciliu.
Precizăm că membrii CSP i-au suspendat și adjuncții procurorului general. Este vorba despre Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic. Este de menționat faptul că după reținerea lui Stoianoglo, Iurie Perevonzic a anunțat printr-un mesaj pe Facebook că și-a dat demisia. Ulterior, și adjunctul suspendat Mircea Roșioru a depus cererea de demisie. Cel de-al treilea adjunct a lui Stoianoglo a fost reținut fiind bănuit de îmbogățire ilicită, iar acum se află în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție pentru un termen de 20 de zile.
Fluxul de știri
0