Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății poartă negocieri cu Rusia privind achiziționarea vaccinului Sputnik V

© Sputnik / Mihai CarausLot de vaccin ”Sputnik V”
Lot de vaccin ”Sputnik V” - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Autoritățile Moldovei ar putea să achiziționeze un lot de vaccin ”Sputnik V”.
CHIȘINĂU, 21 octombrie - Sputnik. Ministerul Sănătății din Moldova negociază cu partea rusă achiziționarea vaccinului ”Sputnik V” împotriva coronavirusului.
Despre acest lucru a declarat la ședința Parlamentului ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, răspunzând la întrebarea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea despre achiziționarea preparatului rusesc.

"Vă aduc la cunoștință că noi suntem în negocieri cu Fondul de Investiții din Rusia pentru procurarea vaccinului. Ceea ce nu ați făcut anterior, când doar discutați. Despre rezultatele acestor negocieri o să vă informez personal", a spus Nemerenco.

În același timp, ea a subliniat că autoritățile Moldovei le-au oferit cetățenilor o gamă largă de vaccinări împotriva COVID-19.
Discuția în Parlament a avut loc în timpul examinării proiectului de lege privind anularea indemnizaților în valoare de 16 mii de lei pentru personalul medical nevaccinat, care s-a infectat cu coronavirus.
În opinia ministrului Sănătății, astfel de măsuri vor contribui la îmbunătățirea indicatorilor privind rata vaccinării în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății și al țării în ansamblu.
В миграционном центре в деревне Сахарово началась вакцинация трудовых мигрантов от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Coronavirus
Expert OMS: Sputnik V - un vaccin foarte bun
Proiectul de lage a fost adoptat cu votul deputaților din majoritatea parlamentară. Deputații Șor și cei ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu au participat la vot. Astfel, angajații din sistemul medical care vor refuza să se vaccineze nu vormai beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei.
Fluxul de știri
0