Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE rus a avertizat despre urmările pe care le-ar avea aderarea Ucrainei la NATO

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaMinisterul rus de Externe
Ministerul rus de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O eventuală aderare a Ucrainei la NATO ar deveni un pas extrem de periculos, iar Rusia va fi nevoită să reacționeze, susține viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko.
CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Aderarea Ucrainei la NATO va fi un pas extrem de periculos și va determina Moscova să reacționeze, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti, viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko.
Anterior, ministrul Apărării al SUA, Lloyd Austin, a declarat, comentând perspectivele de aderare a Ucrainei la Alianță, că alte țări nu au dreptul la veto în această chestiune, iar Washingtonul susține Kievul în aspirațiile sale.
Rudenko a menționat că astfel de aprecieri au mai fost enunțate anterior de reprezentanții organizației și în ansamblu aceste lucruri sunt prevăzute de documentele statutare. “Însă noi ne orientăm la pozițiile oficiale, nu la anumiți pași”, a adăugat el.
Diplomatul rus a ținut să sublinieze că orice pas va avea urmări. “NATO ne cunoaște poziția în privința Ucrainei”, a conchis diplomatul.
Sediul NATO  - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Rusia
Rusia suspendă activitatea reprezentanței sale la NATO
În această vară, în cadrul summitului de la Bruxelles, liderii alianței au susținut dreptul Ucrinei și Georgiei de a adera la organizație, însă au condiționat acest lucru cu o continuare a reformelor și nu au definit niciun fel de termene. La începutul lui octombrie, secretarul general NATO Jens Stoltenberg a declarat că nu poate prognoza când va deveni posibil acest lucru, însă la sigur “nu se va întâmpla mâine”.
Fluxul de știri
0