Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia suspendă activitatea reprezentanței sale la NATO

© AP Photo / Virginia MayoSediul NATO
Sediul NATO  - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Totodată, o perioadă nedeterminată nu va funcționa misiunea militară a NATO la Moscova.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Din 1 noiembrie, Rusia va suspenda activitatea reprezentanței sale permanente și a altor organisme pentru contactele cu Alianța Nord-Atlantică, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.
"Drept răspuns la acțiunile NATO, suspendăm activitatea reprezentanței noastre permanente <...>, inclusiv activitatea reprezentantului militar principal, probabil de la 1 noiembrie, sau poate va mai dura câteva zile", a spus el la o conferință de presa.
De asemenea, o perioadă nedeterminată nu va funcționa misiunea militară NATO la Moscova, iar biroul de informații va fi închis.
Lavrov a menționat că acum nu există nicio comunicare între părți pe linie militară.
"Dacă se vor isca anumite chestiune de urgență, membrii NATO se pot adresa cu aceste probleme ambasadorului nostru în Belgia, care asigură relații bilaterale între Rusia și Regatul Belgiei", a spus șeful diplomației ruse.
Президент Франции Эммануэль Макрон в Национальной библиотеке в Париже - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Editoriale
S-au supărat. NATO ar putea pierde una dintre cele mai puternice puteri militare din lume
Alianța a revocat anterior acreditarea a opt angajați ai reprezentanței permanente rusești și a redus numărul de permise până la zece.
Potrivit ministrului, Rusiei nu i-a fost explicată această decizie. Lavrov a subliniat că Moscova „nu va mai crea aparențe că într-o perspectivă apropiată ar fi posibilă o schimbare în relații”.
Fluxul de știri
0