Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Moțiunea simplă împotriva Ministerului Justiției nu a trecut

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii
Deputați în Parlamentul Republicii - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Moțiunea simplă asupra activității Ministerului Justiției a fost dezbătută în Parlament. Câți deputați au votat contra.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și a activității Ministerului Justiției nu a acumulat suficiente voturi ca să fie aprobată.
Dezbaterea a avut loc după ce un proiect în acest sens a fost prezentat în data de 14 octombrie de socialistul Vasile Bolea de la tribuna Parlamentului.
Deputații din majoritatea parlamentară s-au abținut de la vot, iar cei din fracțiunea Partidului Șor nu a participat la dezbatere. Pentru moțiunea simplă au votat doar deputații BECS, tot ei fiind autorii moțiunii.
„Înaintăm o moțiune simplă asupra politicilor în domeniul justiției. Tot ce face guvernarea PAS este o încercare să ne arunce în trecut, așa cum a fost în perioada statului capturat”, a declarat Vasile Bolea.
Anterior Vasile Bolea a acuzat guvernarea de ingerință în domeniul justiției și s-a referit în context la reținerea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, care în viziunea opoziției s-a făcut cu grave abateri.
„Una din prioritățile înscrise în programul de guvernare a fost excluderea aplicării nejustificate a arestului și a interceptării nejustificate a convorbirilor telefonice. Au trecut mai bine de două luni de când ministrul Litvinenco este în funcție și nu vedem niciun proiect de lege generat de minister”, mai este precizat în textul moțiunii.
Mai mult, autorii moțiunii l-au acuzat pe Litvinenco că nu dorește să implementeze programul Guvernului în domeniul justiției, dar și de exercitarea presiunilor asupra membrilor Consiliului Superior al Procurorilor în vederea organizării reținerii Procurorului General. În textul moțiunii este precizat că ministrul Justiției s-ar implica în procesele de înfăptuire a justiției și ar promova o politică de subminare a independenței Procuraturii Generale.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Politică
Reacția ministrului Justuției Litvinenco la protestul organizat de socialiști și comuniști
Fluxul de știri
0