Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția ministrului Justuției Litvinenco la protestul organizat de socialiști și comuniști

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Abonare
Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție la protestul de astăzi din fața Parlamentului organizat în susținerea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook referitor la protestul organizat în susținerea lui Stoianoglo.
"Evident că fiecare are dreptul de a protesta. Chiar și cei care nu-și doresc lupta împotriva corupției, ci vor perpetuarea situației actuale. Însă majoritatea cetățenilor țării sunt de altă părere. Ei doresc ca hoții să stea la pușcărie. Indiferent de statutul celui care fură și de câți bani are în buzunar. De aceea, respectând drepturile celor puțini care-și doresc ca hoții să fie lăsați în pace și/sau să fure mai departe, lupta anticorupție trebuie să continue. Și va continua", a scris Litvinenco.
La protestul de astăzi protestatarii au scandat ”Libertate lui Stoianoglo!, ”Rușine!” și ”Jos Maia Sandu”. La finalul protestului a fost aprobată o Rezoluție, în care s-au criticat acțiunile în raport cu procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe care le-au declarat "abuzuri și subjugarea politică a Procuraturii Generale".
Acțiune de protest în Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Societate
Oamenii au cerut eliberarea lui Stoianoglo la protestul din centrul Capitalei
Amintim că socialiștii au anunțat că vor organiza duminică, 10 octombrie, un protest în susținerea lui Stoianoglo. Procurorul general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest preventiv după ce a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Procurorul general a fost învinuit de abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase.
Fluxul de știri
0