Gavrilița a promis să clarifice de ce Sheriff nu poate deschide conturi bancare în Moldova

© REUTERS / JUAN MEDINAEchipa ”Sheriff”
Echipa ”Sheriff” - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Problemele clubului de fotbal de la Tiraspol au constituit subiect de discuție între premierul Natalia Gavrilița și liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.
CHIȘINĂU, 21 octombrie - Sputnik. Prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavrilița, a promis să clarifice de ce clubul de fotbal tiraspolean „Sheriff” întâmpină dificultăți la deschiderea conturilor în valută în băncile moldovenești. Sputnik Moldova a fost informat despre acest lucru de către serviciul de presă al guvernului.
Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, i-a povestit premierului despre problemele „Sheriffului” și altor entități economice din regiune în timpul recentei conversații telefonice.
Într-un comunicat de presă de pe site-ul liderului regiunii este menționat că, în timpul conversației cu prim-ministrul Republicii Moldova, Vadim Krasnoselski i-a vorbit despre entitățile economice din Transnistria cărora li se refuză deschiderea conturilor în băncile moldovenești.
"Am adus drept exemplu clubul de fotbal ”Sheriff”. Sportivii echipei de la Tiraspol, care este locomotiva întregului fotbal moldovenesc, nu-și pot primi banii câștigați deoarece clubului nu i se oferă posibilitatea de a deschide un cont în valută în rețeaua bancară a Moldovei", este menționat în comunicat.
Serviciul de presă al șefului Guvernului Moldovei a comunicat că premierul a promis să clarifice situația.
"Domnul Krasnoselski a abordat această problemă. Premierul i-a răspuns că o va examina și va veni cu precizări", a declarat serviciul de presă.
Amintim că ”Sheriff” Tiraspol a devenit primul club moldovenesc care a ajuns în faza grupelor din Liga Campionilor UEFA.
În total, ”Sheriff” Tiraspol a câștigat deja peste 22 de milioane de euro în timpul evoluțiilor în Liga Campionilor din acest sezon fotbalistic. Este vorba de aproximativ patru bugete anuale ale clubului. Clubul va primi 15,7 milioane euro pentru că a ajuns în faza grupelor Ligii Campionilor, 5,6 milioane - pentru două victorii în grupă și 1,2 milioane - în baza ratingului evoluțiilor din ultimii zece ani.
De menționat că problema interacțiunii agenților economici din regiunea transnistreană cu băncile din țară este unul dintre subiectele permanente ale procesului de reglementare transnistreană.
Робби Кин и Луиш Фигу посетили несколько лицеев в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Sport
Șeful UEFA, despre performanța Sheriff-ului: Un mare succes
Discuțiile despre problema agenților economici transnistreni au început în septembrie 2019. Atunci, prim-vicepreședintele Băncii Centrale din Tiraspol Alexei Melnic a declarat că, încă din iunie 2019, băncile comerciale ale Moldovei au început să le ceară întreprinderilor transnistrene închiderea conturilor.
La rândul său, Banca Națională a Moldovei a declarat că Moldova a devenit parte a procesului de înăsprire a regulilor „de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului” și acum este nevoit să solicite mai multă transparență de la deținătorii de conturi bancare.
Fluxul de știri
0