Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Spînu va anunța rezultatul discuțiilor privind furnizarea gazului din Polonia

© Sputnik / Mihai CarausАндрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a revenit din Polonia, unde a discutat despre furnizarea gazului către Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu s-a întors din Polonia unde a discutat despre furnizarea gazelor naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, Spînu urmează să susțină astăzi o conferință de presă la ora 16:30.

"Vă anunțăm că astăzi, după ședința de Guvern, viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu, împreună cu viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, vor susține o conferință de presă", scriu reprezentanții Guvernului.

Amintim că luni dimineața ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că merge în Polonia, unde va purta discuții privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova. Asta după ce anterior a fost la Sankt Petersburg, de unde a venit fără rezultate. Spînu a recunoscut că nu a fost primit în audiență de directorul general Gazprom, Alexei Miller. El s-a întâlnit doar cu Elena Burmistrova, vicepreședintele de management Gazprom și directorul general al Gazprom Export. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale susține că a cerut la Sankt Petersburg să fie păstrat prețul vechi pentru gazele naturale livrate Republicii Moldova.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Economie
Vom avea gaz din Polonia? Primul mesaj al ministrului Spînu
Săptămâna trecută, Moldova a intrat în stare de alertă în sectorul energetic, stabilind un șir de măsuri, printre care și utilizarea păcurii pentru producerea energiei electrice și termice, dar și pregătirea unor măsuri compensatorii pentru consumatorii de gaze.
În contextul stării de alertă, Moldovagaz a anunțat care este deficitul de gaze naturale și categoriile de consumatori protejate, dar și ce categorii ar putea risca să rămână fără gaze, dacă nu va fi soluționată criza.
Fluxul de știri
0