Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ingrediente... SECRETE

CC BY-SA 2.0 / Dennis Skley / top secret
top secret - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Abonare
Autoritățile americane au acuzat un angajat al Departamentului Marinei SUA că a transferat informații top secrete despre submarinele nucleare către o altă țară.
Potrivit informațiilor furnizate de serviciul de presă al Departamentului de Justiție al SUA, anul trecut un inginer în vârstă de 42 de ani cu autorizație secretă a încercat să contacteze autoritățile dintr-un alt stat pentru a oferi informații considerate extrem de valoroase pentru serviciile de informații militare străine.
Bărbatul ar fi făcut acest lucru trimițând o scrisoare cu instrucțiuni de comunicare cu informatorul.
Mesajul, potrivit Washington Post, a fost interceptat de FBI. Ulterior, agenții de informații care se dădeau drept spioni străini s-au apropiat de angajatul Pentagonului și au căzut de acord cu acesta să transfere materialele. Pentru informații, inginerul a cerut 100.000 de dolari în criptomonedă.
În schimbul sumei convenite, el le-a înmânat agenților FBI sub acoperire un stick de memorie conținut într-un sandwich din unt de arahide învelit într-un plic, precum și o cheie de decriptare pentru a citi conținutul acestuia. Potrivit presei, bărbatul a acționat cu sprijinul soției sale.
Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Editoriale
Maia Sandu aduce un nou afront rușilor - Spînu, în Polonia după gaz
Fluxul de știri
0