Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Motiv de îngrijorare? Epidemiolog, despre noua mutație a tulpinii Delta în Moldova

© AP Photo / Wilfredo LeeTest coronavirus
Test coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Epidemiologul Ala Tocarciuc a vorbit despre existența noii mutații a tulpinii Delta în Moldova și a spus dacă avem motiv de îngrijorare.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. În momentul de față este prematur să spunem că mutația tulpinii Delta nu este periculoasă. Specialiștii în sănătate încă nu dețin suficientă informație referitor la această mutație. Declarația a fost făcută de epidemiologul Ala Tocarciuc în emisie la Radio Sputnik Moldova, în contextul depistării în Israel a primului caz de mutație a variantei Delta la un copil de 11 ani revenit din Moldova.

"În momentul de față, respectiva mutație a tulpinii nu provoacă mari îngrijorări deoarece noua variantă este încă foarte puțin studiată și există foarte puțină informație la acest subiect. Din acest motiv, mutația face parte din variantele care provoacă interes, dar încă nu face parte din cele care trezesc îngrijorări. Tulpina Delta face parte din categoria care provoacă îngrijorări", a spus Tocarciuc.

Totodată, epidemiologul a subliniat că, deocamdată, este prematur să spunem că mutația nu este periculoasă. Specialiștii în sănătate încă nu dețin suficientă informație cu privire la această mutație.
Deocamdată, autoritățile în sănătate au anunțat că nu cunosc detalii despre copilul de 11 ani care a fost depistat în Israel cu noua mutație a tulpinii Delta. Mai mult, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, s-a eschivat de a oferi un răspuns privind existența în țara noastră a unei mutații a variantei Delta.
"Laboratorul ANSP a fost dotat cu un asemenea echipamente și, din informațiile pe care le dispunem, exact săptămâna curentă au loc instruiri ale acestei modalități pe care le realizăm cu suportul OMS. Sperăm că în scurt timp să avem posibilitatea de a depista aceste tulpini", a declarat Svetlana Nicolaescu.
Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății, despre copilul din Moldova depistat în Israel cu noua variantă Delta
Amintim că marți seara, Israelul a depistat primul caz de mutație a variantei Delta la un copil de 11 ani întors din Moldova. Diagnosticarea cu noua formă de mutație a fost posibilă în timpul testării la COVID-19. Rezultatul analizei, la secvențierea genomului, a indicat că este purtător al tulpinii Delta, mutația AY4.2.
Potrivit sursei citate, în prezent copilul este izolat și se află sub supravegherea medicilor.
Модель коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Coronavirus
Israelul a depistat primul caz de mutație a variantei Delta la un copil întors din Moldova
Fluxul de știri
0