Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministerul Sănătății, despre copilul din Moldova depistat în Israel cu noua variantă Delta

© Sputnik / Anatolii KiriakMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății nu cunoaște deocamdată nimic despre noua tulpină COVID-19 depistată în Israel la un copil de 11 ani venit din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Autoritățile în sănătate nu cunosc detalii despre copilul de 11 ani care a fost depistat în Israel cu noua mutație a tulpinii Delta. Mai mult, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, s-a eschivat de a oferi un răspuns privind existența în țara noastră a unei mutații a variantei Delta.
"Laboratorul ANSP a fost dotat cu un asemenea echipamente și, din informațiile pe care le dispunem, exact săptămâna curentă au loc instruiri ale acestei modalități pe care le realizăm cu suportul OMS. Sperăm că în scurt timp să avem posibilitatea de a depista aceste tulpini", a declarat Svetlana Nicolaescu.
Модель коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Coronavirus
Israelul a depistat primul caz de mutație a variantei Delta la un copil întors din Moldova
Amintim că marți seara, Israelul a depistat primul caz de mutație a variantei Delta la un copil de 11 ani întors din Moldova. Diagnosticarea cu noua formă de mutație a fost posibilă în timpul testării la COVID-19. Rezultatul analizei, la secvențierea genomului, a indicat că este purtător al tulpinii Delta, mutația AY4.2.
Potrivit sursei citate, în prezent copilul este izolat și se află sub supravegherea medicilor.
Fluxul de știri
0