Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe benzi pentru transportul public: Unde vor fi aplicate acestea

© Sputnik / Mihai Caraussemne rutiere
semne rutiere - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Abonare
În Chișinău vor fi aplicate mai multe benzi pentru transportul public. Primarul Capitalei a semnat o dispoziție în acest sens.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că a semnat o dispoziție pentru ca în Chișinău să fie aplicate mai multe benzi de circulație rutieră dedicate transportului public.
Benzile pentru transportul public vor fi aplicate pe următoarele străzi:
Str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia;
Str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Constantin Negruzzi – bd. Iurie Gagarin – bd. Decebal;
Bd. Mircea cel Bătrân – str. Alecu Russo – Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale;
Str. Vasile Alexandri - șos. Hâncești – str. Gheorghe Asachi.
Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că în prezent se coordonează cu Poliția schița proiectului pentru banda preconizată să lege sectorul Buiucani de sectorul Botanica.
„Celelalte trei coridoare la fel sunt în proces de elaborare și definitivare a proiectării. Anterior, benzi dedicate pentru transportul public au fost trasate pe bd. Grigore Vieru - str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi str. Alexandr Puşkin”, a precizat Ion Ceban.
Potrivit edilului-șef al Capitalei, aceste benzi au drept scop ca transportul public să ajungă cât mai curând dintr-o direcție în alta, astfel transportând pasagerii în timp util. Totodată, potrivit lui Ceban, aplicarea acestor benzi vor încuraja cetățenii să opteze pentru călătoriile cu transportul public, astfel se va reduce numărul de mașini care circulă prin Chișinău, eliberând și trotuarele de automobile parcate.
Pe străzile Capitalei va circula un troleibuz turistic - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Societate
Troleibuzul turistic apare pe străzile Capitalei: De când vom putea călători cu el
Ceban a precizat și unele reguli de circulație. Astfel, banda pentru transportul public va putea fi folosită și de cicliști, se permite intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți, dar este interzisă circulația pe bandă.
Totodată, prin semnul „Oprire interzisă” este interzisă oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată transportului public, iar parcarea pe strada cu bandă dedicată este permisă doar în locurile special amenajate, din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare, inclusiv la intrarea în curți, este neregulamentară, a precizat Ceban.
Fluxul de știri
0