Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scumpirile nu mai contenesc: ANRE a afișat noile prețuri la combustibil

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Scumpirile la carburanți nu mai contenesc. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină, acestea fiind mai mari decât cele anunțate luni.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere - prețurile la pompă ar putea crește din nou din 20 octombrie.
Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 55 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu cinci bani decât cel afișat pentru 19 octombrie. Prețul motorinei va crește la fel cu cinci bani și va constitui 18 lei și 60 de bani.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
În afară de Gazprom, cu cine mai poartă negocieri Guvernul pentru a asigura țara cu gaze
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0