Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mitropolitul Vladimir se arată îngrijorat de unele legi votate de guvernare

© Photo : Mitropolia Chişinăului şi a Întregii MoldoveMitropolitul Vladimir
Mitropolitul Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Mitropolitul Vladimir se arată îngrijorat de situația în care s-a pomenit țara și a atras atenția că puterea a ajuns „în mâinile unei singure persoane”.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Mai multe legi „care se află în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea” au fost adoptate și sunt promovate de actuala guvernare, afirmă Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir.
Se întâmplă în condițiile în care săptămâna trecută Parlamentul a votat controversata Convenție de la Istanbul, criticată de Biserică.
Deși oficial documentul ar lupta pentru prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor, mai multe state au atras atenția că aceasta dăunează unităţii familiale, încurajează divorţul şi că referinţele sale la egalitate sunt folosite de comunitatea LGBTQ pentru a obţine o mai mare acceptare în societate
De asemenea, Înaltpreasfințitul a menționat într-o declarație publicată de Mitropolie că acum puterea statului este în mâinile unei singure persoane și că toată responsabilitatea o poartă guvernarea.
Mitropolitul Moldovei susține că biserica este separată de politică, dar nu este separată de societate. Mai mult, slujitorul bisericii spune că biserica ortodoxă din Moldova nu poate să rămână indiferentă, izolându-se de societate.
„Biserica atrage atenția în mod special autorităților asupra momentului crucial din istoria neamului! Într-o astfel de situație critică, este cu totul inadmisibilă promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, dar și tradițiile bimilenare ale poporului nostru”, a precizat mitropolitul.
Totodată, Înaltpreasfințitul a menționat că misiunea bisericii este să călăuzească poporul.
„Datoria bisericii este de a preveni autoritățile laice despre pericolele unor legi, concepții și acțiuni greșite pentru popor. Este inadmisibilă divizarea în cei de dreapta și cei de stânga, cei corecți și cei incorecți, cei buni și cei răi, cei bogați și cei săraci”, a precizat mitropolitul Vladimir.
Amintim că săptămâna trecută, deputații din majoritatea parlamentară au votat în lectură finală ratificarea controversatei Convenții de la Istanbul. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest față de ratificarea Convenției pe care nu au susținut-o.
Bulgaria, Slovacia, Cehia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Ungaria, Rusia, Ucraina, Azerbaidjan și Armenia, membre ale Consiliului Europei, au refuzat anterior să ratifice această convenție.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Maia Sandu a salutat ratificarea Convenției de la Istanbul de către Parlament
Astăzi, în cadrul primei ediții a Conferinței Internaționale în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de fete și femei și violenței în familie, șeful statului a salutat ratificarea Convenției de la Istanbul de către Parlamentul Republicii Moldova și a menționat că, „combaterea violenței asupra fetelor și femeilor înseamnă mai multe șanse de dezvoltare pentru țară și pentru întreaga societate”.
Fluxul de știri
0