Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Kulminski pleacă la Moscova pentru negocieri privind livrarea gazelor

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Un reprezentant al Guvernului va merge la Moscova pentru a continua negocierile privind aprovizionarea cu gaze.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, va merge joi la Moscova pentru a continua negocierile privind livrarea gazelor naturale. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița, într-un briefing de presă.

„Am avut discuții telefonice cu reprezentanți ai administrației prezidențiale rusești, dar negocierile nu sunt simple. În ceea ce privește vizita lui Dmitri Kozak, acesta a primit o invitație de la președinte, dar am fost informați că nu va putea ajunge săptămâna aceasta. Vicepremierul Kulminski va pleca joi la Moscova pentru a continua discuțiile”, a declarat Natalia Gavrilița.

Potrivit prim-ministrului, Guvernul Republicii Moldova intenționează să ducă negocierile la bun sfârșit în condiții favorabile ambelor părți. Premierul a adăugat că Republica Moldova a fost întotdeauna un partener stabil al Gazprom și și-a îndeplinit obligațiile stabilite în contractele pe termen lung, cu volume stabile contractate.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Gavrilița, despre gaz: „Va crește prețul și tariful - este inevitabil”
Totodată, Gavrilița a precizat că sunt unele detalii în procesul de negocieri cu Federația Rusă care nu pot fi făcute publice la moment. Ea a precizat că s-au purtat negocieri și cu România, Ucraina și Polonia privind asigurarea țării cu gaze.
Gavrilița a mai anunțat că Republica Moldova începe să cumpere gaz din surse alternative prin intermediul Energocom. Premierul a precizat că primul pas va fi modificarea bugetului pentru a rezerva bani pentru această achiziție. Ea a motivat decizia prin faptul că volumele de gaz livrate de Gazprom către Republica Moldova în luna octombrie sunt mai mici decât cele necesare. Gavrilița nu a precizat însă ce sumă urmează să fie alocată din bugetul de stat pentru majorarea capitalului statutar al Energocom.
Kremlin - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Sandu va pleca la Moscova să discute despre gaze? Iată ce spune Gavrilița
Fluxul de știri
0