Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum comentează premierul creșterea constantă a prețurilor la combustibil

© Sputnik / Mihai Carausbenzinărie
benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița susține că majorarea prețurilor la combustibil este inevitabilă în contextul scumpirilor la nivel mondial.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. În cadrul conferinței de presă organizate astăzi la Guvern, Natalia Gavrilița a fost rugată de către jurnaliștii să comenteze scumpirile zilnice la carburanți și să spună dacă Guvernul poate interveni în acest sens.
În context, premierul a menționat că prețurile se majorează zilnic, deoarece și pe piața internațională există o tendință similară.
„În prezent, noi lucrăm împreună pe platforma parlamentară pentru a examina alte opțiuni de politici care ar putea duce la îmbunătățirea situației sau o reglementare mai bună pe piața carburanților. Noi trebuie să ne asigurăm că este o concurență pe piață, noi trebuie să ne asigurăm că nu există practici abuzive, dar atunci când prețurile cresc la producătorii mondiali, oricum aceasta va afecta și situația din Republica Moldova”, a declarat Natalia Gavrilița.
Prețul plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 50 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu cinci bani decât cel afișat pentru 18 octombrie. Prețul motorinei a crescut cu nouă bani și constituie 18 lei și 55 de bani.
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Economie
Carburanții, tot mai scumpi: ANRE a afișat noile prețuri plafon la benzină și motorină
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților. Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0