Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Carburanții, tot mai scumpi: ANRE a afișat noile prețuri plafon la benzină și motorină

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaПовышение цен на бензин
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere - prețurile la pompă ar putea crește din nou din 19 octombrie.
Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 21 de lei și 50 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu cinci bani decât cel afișat pentru 18 octombrie. Prețul motorinei va crește cu nouă bani și va constitui 18 lei și 55 de bani.
Accidente rutiere - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Infografic
Accidentele produse pe drumurile din țară în 2021
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0