Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Gavrilița va discuta astăzi cu Krasnoselski despre criza gazelor

© Sputnik / Irina LeahovaЛидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița și liderul de la Tiraspol vor avea astăzi o discuție legată de criza în sectorul aprovizionării cu gaze naturale.
CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, va discuta astăzi cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu referire la aprovizionarea cu gaze naturale, dar și nivelul de pregătire pentru perioada rece a anului a regiunii transnistrene.
„Astăzi voi avea o discuție telefonică cu domnul Krasnoselski și sunt interesată care este nivelul de pregătire pentru perioada de iarnă pe malul stâng al Nistrului, care sunt riscurile și vom discuta mai multe scenarii”, a precizat Gavrilița.
Întrebată de reporterul Sputnik Moldova cât de posibil este ca partea dreaptă a Nistrului să primească gaze de la un anumit furnizor, iar partea stângă a Nistrului de la un alt furnizor, premierul a declarat că nu poate deocamdată oferi detalii la acest subiect.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Economie
Gavrilița: Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău nu asigură cantitățile necesare de gaz
Menționăm că negocierile privind livrarea gazului natural de la Gazprom vor fi continuate de vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski. Acesta pleacă joi la Moscova unde va avea discuții cu reprezentanți ai administrației prezidențiale.
În cadrul unei conferințe de presă, premierul a anunțat că Republica Moldova începe să cumpere gaz din surse alternative prin intermediul Energocom. Natalia Gavrilița a precizat că primul pas va fi modificarea bugetului pentru a rezerva bani pentru această achiziție. Aceasta a motivat decizia prin faptul că volumele de gaz livrate de Gazprom către Republica Moldova în luna octombrie sunt mai mici decât cele necesare. Gavrilița nu a specificat însă ce sumă urmează să fie dată din bugetul de stat pentru majorarea capitalului statutar al Energocom.
Kremlin - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Sandu va pleca la Moscova să discute despre gaze? Iată ce spune Gavrilița
Totodată, prim-ministrul a declarat că în mod cert prețul la gazele naturale pentru consumatori va crește, având în vedere tendințele la nivel mondial.
Fluxul de știri
0