Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O delegație din Republica Cehă vine astăzi la Chișinău: Cu cine se vor întâlni oficialii

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Legislativul va primi în vizită mai multe comisii parlamentare străine. Astăzi, la Chișinău este așteptată o delegație a Comisiei Afaceri Externe, Apărare și Securitate din cadrul Senatului Parlamentului Republicii Cehe.
CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. O delegație a Comisiei Afaceri Externe, Apărare și Securitate din cadrul Senatului Parlamentului Republicii Cehe vine astăzi la Chișinău. Oficialii cehi vor vizita țara noastră în perioada 19-21 octombrie.
Potrivit unui comunicat emis de Președinție, membrii delegației se vor întâlni cu președintele Legislativului, Igor Grosu, și vor discuta cu președinții și membrii comisiilor permanente ale Parlamentului Republicii Moldova.
În data de 22 octombrie, Legislativul va primi în vizită membrii Comisiilor pentru Politică Externă și Comisiilor pentru Afaceri Europene ale Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României.
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Republica Moldova, vizitată de mai multe comisii parlamentare din străinătate
Totodată, în perioada 26-31 octombrie, o vizită de lucru vor întreprinde președinții Comitetelor pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice – Saeima Republicii Letonia, Seimas-ul Republicii Lituania și Riigikogu al Republicii Estonia.
”Parlamentul de Legislatura a XI-a și-a propus intensificarea colaborării interparlamentare la nivel de comisii și grupuri de prietenie”, este menționat în comunicatul emis de Președinție.
Recent, Parlamentul Republicii Moldova a fost vizitat de către o delegație a Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României. Iar în cadrul vizitei președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la București, de la începutul lunii septembrie, președinții și vicepreședinții comisiilor din Parlamentul Republicii Moldova au avut întâlniri cu omologii din Camera Deputaților și din Senatul Parlamentului României.
Fluxul de știri
0