Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova, vizitată de mai multe comisii parlamentare din străinătate

© Sputnik / Mihai CarausParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Legislativul va primi în vizită mai multe comisii parlamentare străine.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. În următoarele două săptămâni, țara noastră va fi vizitată de către mai multe comisii parlamentare de peste hotare. Oficialii se vor întâlni cu președintele Legislativului, Igor Grosu, și vor discuta cu președinții și membrii comisiilor permanente ale Parlamentului Republicii Moldova.
Astfel, în perioada 19-21 octombrie, Legislativul va găzdui vizita delegației Comisiei Afaceri Externe, Apărare și Securitate din cadrul Senatului Parlamentului Republicii Cehe. Iar în ziua de 22 octombrie, Legislativul va primi în vizită membrii Comisiilor pentru Politică Externă și Comisiilor pentru Afaceri Europene ale Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României.
 Встреча спикера парламента Молдовы Игоря Гросу и посла Украины в Молдове Марко Шевченко - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Igor Grosu pleacă la Atena: Ce va face spicherul în Grecia
Totodată, în perioada 26-31 octombrie, o vizită de lucru vor întreprinde președinții Comitetelor pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice – Saeima Republicii Letonia, Seimas-ul Republicii Lituania și Riigikogu al Republicii Estonia.
”Parlamentul de Legislatura a XI-a și-a propus intensificarea colaborării interparlamentare la nivel de comisii și grupuri de prietenie”, este menționat în comunicatul emis de Președinție.
Recent, Parlamentul Republicii Moldova a fost vizitat de către o delegație a Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României. Iar în cadrul vizitei președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la București, de la începutul lunii septembrie, președinții și vicepreședinții comisiilor din Parlamentul Republicii Moldova au avut întâlniri cu omologii din Camera Deputaților și din Senatul Parlamentului României.
Fluxul de știri
0