Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prima linie a ”Nord Stream – 2” a fost umplută cu gaz tehnic

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimedia”Nord Stream – 2”
”Nord Stream – 2” - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Operatorul de proiect Nord Stream 2 AG a anunțat că prima linie a ”Nord Stream – 2” a fost umplută cu gaz tehnic.
CHIȘINĂI, 18 oct - Sputnik. Prima linie a conductei de gaz ”Nord Stream – 2” este umplut cu gaz tehnic, iar lucrările de punere în funcțiune ale celei de-a doua linii continuă, a anunțat operatorul de proiect Nord Stream 2 AG.
"Începând cu 18 octombrie, procedura de umplere a primei linii a conductei de gaz ”Nord Stream – 2” cu gaz a fost finalizată... Lucrările de punere în funcțiune a celei de-a doua linii continuă", este precizat în comunicatul de presă.”
Sursa citată precizează că au fost pompați în jur de 177 de milioane de metri cubi de gaz, ceea ce asigură un nivel de presiune în conducta de gaz de 103 bari. Acest lucru este suficient pentru a transporta combustibil în viitor.
"Obiectivul nostru este de a oferi pieței capacități suplimentare sigure de transportare a gazului cât mai curând posibil. Vă vom informa despre pașii tehnici suplimentari în", a adăugat compania.
Gazoductul ”Nord Stream - 2” se întinde de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania și constă prin două linii cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.
Береговые объекты газопровода Северный поток - 2 в городе Любмин в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Rusia
Lavrov afirmă că Kievul ajunge la isterie de fiecare dată când se discută "Nord Stream -2"
Viceprim-ministrul și fostul șef al Ministerului Energiei din Rusia, Alexander Novak, a declarat pe 14 octombrie că conducta va fi gata de lansare în zilele următoare, iar apoi totul va depinde de parteneri.
Constructorii au finalizat lucrările pe 10 septembrie. Acum este în curs procesul de certificare a operatorului. Va avea loc în două etape: mai întâi, autoritatea de reglementare germană va elabora un proiect de decizie, apoi va fi evaluat de Comisia Europeană. Întregul proces, conform cerințelor legale, poate dura câteva luni.
La 13 octombrie, Europa a început o perioadă activă de pompare a gazelor din instalațiile sale UGS. La începutul sezonului de pompare, depozitele erau puțin peste 78 la sută pline, cu 14 puncte procentuale mai puțin decât media de cinci ani.
Fluxul de știri
0